Telefon   +48 22 784 23 73

Telefon   +48 22 784 23 77

Mail  Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Kazeina i kazeiniany

Kazeina pozyskiwana jest z mleka krowiego. Wykorzystywana jest przy produkcji wyrobów nabiałowych, na przykład sera i jogurtów. Białka kazeinowe znajdują zastosowanie również przy wytwarzaniu odżywek dla sportowców.

Kazeiniany stosowane są w wielu branżach przemysłu spożywczego, np. do produkcji przetworów mlecznych i wyrobów mięsnych. Jako dodatek do żywności pełnią funkcje stabilizatora wolnego tłuszczu i emulgatora.

W naszym Serwisie używamy plików cookies. Korzystając dalej z Serwisu, wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z Polityką prywatności. Wyrażenie zgody jest dobrowolne, w każdej chwili można ją cofnąć poprzez zmianę ustawień dotyczących plików „cookies” w używanej przeglądarce internetowej. Kliknij „Akceptuję”, aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.